A Jobbik-elnök Miskolcra látogatásával erősítette meg: támogatni fogják Veres Pál indulását a választáson

Megosztás

Elsősorban a 2024-es választásról és helyi ügyekről egyeztetett a két vezető, de szóba kerültek egyéb politikai témák is.

Péntek délután Miskolcra látogatott a Jobbik-Konzervatívok elnöke, Gyöngyösi Márton. A párt ezzel nyomatékosítani igyekezett, hogy a korábbi bejelentésüknek megfelelően támogatni fogják Veres Pált a jövő évi önkormányzati választáson – írja a Minap.hu.

Gyöngyösi Márton az egyeztetést követő sajtótájékoztatón felidézte: akárcsak a május végi vizitje során, ezúttal is az önkormányzati választásokra fókuszálva egyeztettek Veres Pállal, de a helyi ügyeken kívül szó esett átfogóbb politikai kérdésekről is.

Mint azt a pártelnök a Minap.hu stábjának elmondta: nagy hangsúlyt fektetnek a helyben hiteles szereplők felkutatására és támogatására, mert úgy gondolja, lokálpatrióta erőkkel kell megnyerni a választásokat.

A napokban a Népszavának adott interjúja (ahol egyebek mellett azt nyilatkozta, hogy a Demokratikus Koalíciót legalább annyira távol érzi pártjától, mint a Fideszt) nyomán feltett, a Jobbik és helyi ellenzéki formációk összefogását feszegető kérdésre Gyöngyösi kifejtette: nyitottak tárgyalni minden olyan erővel, amely számára a várospolitika fontosabb, mint a pártpolitika – és „nem egy budapesti pártközpontban” hozzák meg ebbéli döntésüket.

Szarka Dénes önkormányzati képviselő, a Jobbik-Konzervatívok miskolci elnöke szerint Gyöngyösi az elmúlt egy hétben esett itteni aktualitásokról is tájékozódott. Így képet nyert az M30-as fizetőssé tételéről és az Alsózsolcára tervezett akkumulátor-újrahasznosító üzem körüli heves társadalmi reakciókról is.

Ez utóbbi kapcsán az Európai Parlament egyedüli jobbikos képviselője úgy vélekedett: a környezetkárosító gyárak, a betelepített olcsó külföldi munkaerő és a leszakadó bérek együttesen generálják az északkeleti régióból, végső soron pedig a hazánkból történő elvándorlást.

Forrás, fotó és további részletek: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek